Dubbelhaka.se

Är ni lite som jag, känner att man börjar få lite dubbelhaka, fast endå inte? Det är ju så under puberteten att man kan få lite extra vikt under hakan. Då har jag hittat de perfekta tipsen och övningarna man kan ta hjälp av för att så fort som möjligt få bort den!

Gapa och tryck

Gapa stort med munnen och tryck med underkäken framåt, därefter uppåt så att tänderna på underkäken når upptill överläppen. Gör detta 10 till 15 gånger och repetera tre till fyra gånger per dag. Sakta men säkert ska man öka antalet reps, översträng dock inte käken. När denna övningen är färdig ska man slå löst med handflatan under käken.

Tugga tuggummi

Man kan tugga sockerfria tuggummi, det är ett utmärkt sätt att bidra till att få bättre munhygien och undvika att få en dubbelhaka. Genom att käken och ansiktsmusklerna arbetar så förhindra detta en ansamling av överskjutande fett och lös hud. Dina musklerna i ansiktet har bland annat som uppgift att hålla din käkelinje stram. Det är såklart samma muskler man använder för att tugga tuggummi och sina ansiktsuttryck.

Använd dina handflator

Tryck med handflatorna mot panna i tio sekunder under tiden du trycker emot med huvudet och nacken. Man kommer känna att nacken och hakan stramar ihop sig. Gör även denna övning då du använder baksidan av handen och från sidorna genom att hålla handflatorna över öronen. Under tiden man äter lyft hakan upp och ner med både öppen och stängd mun under tiden du tuggar. Känn hur musklerna under hakan jobbar.

Ni hittar fler tips och övningar här http://dubbelhaka.se/ovningar.php.
Lycka till snyggingar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0